KauhuCon 2019

KauhuCon 2019

Rikhardinkadun kirjasto • Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

6.-7-.4.2019

KauhuCon 2019 on kaikille kauhukulttuurista kiinnostuneille suunnattu avoin tapahtuma. Se tarjoilee kattauksen esitelmiä, luentoja, paneeleita, näyttelyjä ja myyntialueen.

Täydellinen mahdollisuus tavata alalla työskenteleviä ammattilaisia, harrastajia ja muita tekijöitä, kuunnella esitelmiä, paneelikeskusteluja ja tehdä mielenkiintoisia löytöjä myyntialueelta.

KauhuCon saa vuonna 2019 ensimmäisen kansainvälisen vieraan. Hän on Anders Fager!

W.A.S.P. hard rock -yhtyeestä meille saapuu kitaristi Douglas Blair pitämään esitelmää H. P. Lovecraft rock-ooppera projektista.

Kummituksista, aaveista, henkiolennoista ja muusta aiheeseen liittyvästä meille tulee esitelmöimään seuraava kaksikko:

Karolina Kouvola (TM) valmistelee uskontotieteen väitöskirjaa tietäjähahmoista ja kansanparantamisesta Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut Helsingin henkien lisäksi tietokirjan Soturit: Assassiineista samuraihin(SKS, 2017). Koska historia on ymmärrettävä kokonaisuutena, kiinnostavat häntä kummitustarinoiden lisäksi menneisyyden vaietut ja synkät puolet, joista ei yleensä kuule museonäyttelyissä eikä lue historiankirjojen sivuilta.
Twitter: @KarolinaKouvola.

Vanessa Kairulahti on kulttuurialan moniosaaja ja tietokirjailija, joka on syventynyt historian synkempiin puoliin ja kummitustarinaperinteeseen mm. Helsingin henget -teoksessa (SKS, 2018). Uskontotieteilijänä hän on erikoistunut suomalaiseen kansanuskoon ja kokee intohimokseen tarinallistaa historian kerrontaa.
Twitter: @Vkairulahti

KauhuConia koskevat yhteydenotot osoitteeseen pj@lovecraftseura.net

Ohjelmaa on myös uusille kasvoille, jotka eivät ole vielä päässeet nauttimaan hyytävästä tunnelmasta, mutta janoavat näitä mahdollisuuksia.

Tapahtumaa järjestää H. P. Lovecraft – Historiallinen seura ry. Työryhmään kuuluu 7-9 seuran jäsentä ja ohjelman suunnitteluvastuussa olevat ”Dagon ja syväläiset”.

Seuran jäsenet toimivat käytännönjärjestelyissä ja antavat lisätietoa medialle ja muille tahoille. Seuran jäsenet myös toimivat näkyvinä henkilöinä tapahtumassa ja siihen liittyvissä toiminnoissa. Dagon ja syväläiset toimivat ainoastaan omissa luolissaan. Heitä kuulevat ja näkevät ainoastaan seuran KauhuConissa työskentelevät jäsenet.

Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!